Празното седиште не било наменето за принцезата Дајана, еве зошто никој не седел до принцот Вилијам


Пишува: Точка
На денот на кралската венчавка на принцот Хари и сегашната принцеза Меган Маркл сите забележаа дека едно седиште во црквата било празно и претпоставувале дека го симболизира присуството на принцезата Дајана. Но, колку и да звучи тоа убаво, за жал тоа не е вистина.

Гледачите на овој голем настан биле убедени дека на празното место би седела принцезата Дајана доколку била жива и дека поради тие причини останало непополнето во капелата на црквата.

Сепак, вистината е малку поразлична. Седиштето останало празно со цел кралицата Елизабета да има совршен поглед од вториот ред кон целата венчавка. Оваа постапка не била воопшто потребна на венчавката на принцот Вилијам и Кејт, бидејќи тогаш била сместена во првиот ред.

Иако местото не било сочувано за Дајана, младоженците ѝ оддале чест со цветен луксузен аранжман направен од нејзиното омилено цвеќе. Покрај тоа, сестрата на Дајана одржала емотивен говор со кој исто така биле почестена починатата принцеза.No comments

Powered by Blogger.