Една голема грешка што речиси сите ја правиме по туширањето

Дали и вие откако ќе излезете со кадата, се забришувате со крпата за туширање, се облекувате и продолжувате со вашите активности?

Пишува: ЦрнобелоСо туширањето се штитиме од многу потенцијални инфекции, но со некои навики кои ги практикуваме потоа можеме сериозно да си го загрозиме здравјето.

Токму ситуацијата која ја опишавме погоре е опасна за вас, бидејќи, запомнете - никогаш не облекувајте се сè додека не сте сосема суви.


Ова особено важи за интимниот дел и кај мажите и кај жените. Доколку облечете гаќи или боксерки кога уште не сте целосно суви, создавате услови за развој на бактерии, но и на габички кои предизвикуваат габична инфекција. Затоа, потребно е добро да го исушите со крпата овој дел по туширањето.Топлината, влагата и триењето може да ја променат ПХ-вредноста и да создадат надворешна габична инфекција, која пак, кај жените, лесно може да се пренесе во вагината.

Доколку сепак мора да излезете веднаш, подобро е најпрво да се облечете нагоре и да оставите што повеќе време на интимните делови да се исушат. Помогнете си со фротирна крпа. Исто така, користете памучна долна облека, која штити од влага и не создава иритации на кожата.

No comments

Powered by Blogger.