Apple ќе го претстави новиот iOS 12 денес

Image result for iphone x ios 12
Пишува: The Verge

Софтверот на Apple никогаш не бил по важен. Како што научивме минатата недела, 2017 е првата година од претставувањето на првиот iPhone како продажбата беше рамна година по година, според извештајот на Мери Микер. Според неколку извори, Apple наводно ќе се фокусира на подобрување на перформансите и доверливоста во идниот iOS 12 наместо на визуелни промени или нови карактеристики. Во Јануари, Марк Гурман од Блумберг извести дека поголемиот број на промени, како ре-дизајн на хоум скринот и апликации кои ќе работат синхронизирано помеѓу iOS и macOS нема да дојдат со iOS 12 но ќе бидат објавувани низ идната година.

Во текот на четири месеци почнувајќи од Септември, Apple се соочи со голем број на негативен прес за багови, критични недостатоци за сигурност и проблеми со перформанс кој влијаеше на нивните телефони и лаптопи. Од тогаш, Аpple има објавена 14 софтверски апдејтови за iOS, адресираше 67 багови.


No comments

Powered by Blogger.