9 грешки заради кои и најскапите чевли изгледаат евтино

Пишува: Црнобело
Првата лекција при купување на чевли, посебно штикли, е дека цената не секогаш е гаранција за добар изглед.Ако веќе плаќате за удобен пар чевли, вреди повеќе да внимавате на деталите кои може да остават добар или лош впечаток.

Зошто чевлите ви изгледаат поевтини отколку што навистина се?

1. Одбирате модели со многу циркони, монисти и украси.2. Платформата им е превисока.3. Имаат комбинација од повеќе материјали, бои и дезени.4. Исто важи и за металните украси и додатоци – колку помалку, толку подобро.5. Лакираните чевли со сјај секогаш изгледаат поевтино. Добра замена е превртената кожа или плишот.6. Животинските принтови заменете ги со други мотиви и шари.7. Се гледа дека чевлите ви се неудобни.8. Направени се од големи количини на крута еко кожа.9. Едноставно, стари се и износени.

No comments

Powered by Blogger.