Топ 10 плажи со најчиста вода во Грција

Ако сте љубители на летно разладување во кристално чиста вода, не мора да бегате предалеку.

Пишува: Црнобело  

Иако сите се плашиме од чистотата на водата на грчките плажи кога се зафатени сите места до последна лежалка, сепак има 10 места каде нема да се разочарате.

Ова се 10-те плажи со најчиста вода во Грција:

10. Agiofilli Beach, Лефкада


9. Agios Spiridon Beach, Крф


8. Porto Katsiki Beach, Лефкада


7. Pori Beach, Ано Коуфониси


6. Sarti Beach, Ситонија


5. Заливот Lindos, Родос

top-10-plazi-so-najcista-voda-vo-grcija-6.jpg

4. Navagio Beach, Закинтос

top-10-plazi-so-najcista-voda-vo-grcija-7.jpg

3. Myrtos Beach, Кефалонија

top-10-plazi-so-najcista-voda-vo-grcija-8.jpg

2. Balos Beach, Крит

top-10-plazi-so-najcista-voda-vo-grcija-9.jpg

1. Voutoumi Beach, Антипаксос

top-10-plazi-so-najcista-voda-vo-grcija-10.jpg

No comments

Powered by Blogger.