Кумановски вицеви што ќе ве насмеат до солзи

Абе големо коцкариште си биднаја! Ај да се кладимо дека не сам?!“

Пишува: Црнобело

Кој може да им одолее на забавните и креативни кумановски шеги?

Направивме интересна селекција од кумановски вицеви кои кружат на Фејсбук, но и од забавни шеги на твитерџии од Куманово:

Жалила се кумановка: Брее овија мужи сви са исти!

Па, кој те е тераја сви да ги пробуеш?Отишија кумановац у Америку и биднаја много гладан. Гледа пишуе HOT DOG и чита у речник у превод вруќо куче и размислија и вика: Ај ќе еду, гледа много људи чекав ред.

Стигнаја на ред кумановац и вика: Бреј кој баксуз сам, од цело куче к*р ми дале.Кумановац на привремена работа во Авганистан: „Од д*кање под туш почна да ми се диза кд врне.“Муж: Жено што направи за едење?

Жена: Ејј, забравила сам да направу...

Муж: ДОБРО АЈДЕ ТИ ЌЕ ЕДЕШ ЌУТЕК, АМА ЈА ШТО ЌЕ ЕДУ!


Абе големо коцкариште си биднаја!

-Ај да се кладимо дека не сам?!


Трауме од детство:

- Ај испрати ме
- Ај бе иди ти ја ќе те гледам


Диву им се на онија људи што забравив да едев, додуше и ја забраву дека сам еја и па зему да еду..


У свет:
- „Тражиш превише“

Куде нас
- „Да не сакаш и музичку жељу?“


Постоив 3 вида на седи:
- Седи
- Седи миран.
- Седи не ме знаеш!

Како почна овој вегетаријанско-веганско лудило, за некоју годину се гледам куде стоју пред кафану с'с кобасицу у руку заедно с'с пушачи..


Никад нема да ве биде све док 200 евра за жену су ви много, а за шваљерку малко.


У школу
Што е супротно од смејање?
Па професорке е*ање.


Како бе е*ање срам да ти е!
Па такој професорке, смејање е: ха ха ха, а е*ање е: ах ах ах...


Ја ке гласам за онија што ке уведев још ед'н д'н измеѓу Суботу и Недељу


Пред некој д'н на Маврово :
Дајте ми ские и чизме 53 број.
- Кој број?!!
53.
- Па што ќе ти ские?!!


Не сам бормашина ама би те будија свако сабајле.


Знаеш дека е недеља к’д отвориш прозор и од 3 различни места у маалу брчи усисувач.

Извор: Фејсбук и Твитер

No comments

Powered by Blogger.