Први подготовки: „Направи сам“ декорации за Велигден

Пишува: Црнобело
Оваа година не дозволувајте да се задоволите со идентичните лански декорации, кои веројатно не се во полн сјај. Имате доволно време за да смислите и направите нешто ново, а ние ви помагаме со забавни идеи.Велигденските празници се уште една добра причина да украсите низ дома и да ги поканите најблиските да уживаат во празничната атмосфера заедно со вас.

Дел од декорациите може да ги направите и со дечињата, за и тие да ја почувствуваат еуфоријата.

Идеите се во продолжение, ваше е да одберете што ќе испробате:
Направете хартиени јајца во боја:Или во една рамка за слика залепете шарени копчиња во облик на велигденско јајце:


Може да направите пилиња од кутиите за јајца:

Штипка со финта:


Жолти пилиња на 3 начини:Светкави или цветни јајца од стиропор:
Венче од хартија во боја:


Лушпите од јајца искористете ги како мини декорации со свежо цвеќе:
Вратите низ дома со самолеплив колаж може лесно да се претворат во зајчиња:


Или поставете венче кое ќе го изработите сами:

No comments

Powered by Blogger.