10 земји во кои живеат најубавите луѓе на светот

Убавината секој ја гледа различно – некој „паѓа“ на погледот, друг на лицето, а трети пак, сакаат добра фигура и тело.

Пишува: Црнобело

На секое место на светот, стандардите за убавина се различни, но сепак, кога ќе видиме некој со убаво лице и добро тело – не може да не ни се допадне на сите.

Некои земји, важат за такви со најубави жени, мажи или општо, убави луѓе, кога станува збор за физичкиот изглед, па тешко е да се одберат најубавите.

Сепак, се фокусираме на овие 10 земји и на некои од најубавите луѓе со различни професии, кои доаѓаат од нив:

Франција

Eva Green – модел, актерка
Camille Lacourt – Европски шампион во пливање

Норвешка

Lasse Matberg – поморски офицер
Silye Norendal – сноубордер

Турција

Burak Ozchivit – актер
Tansu Syla Chakyr – Мис Турција, 2016

Велика Британија

David Gandhi – модел, блогер
Lucy Mecklenburg – актерка, претприемач, модел

Италија

Alessandra Mastronardi – актерка, модел
Mariano Di Vaillot – моден блогер, креатор на брендот MDV

Австралија

Chris Hemswort – актер
Jennifer Hawkins – ТВ презентерка, Мис Универзум, 2004

Бразил

Juliana Paes – ТВ презентерка, актерка
Jesus Luz – диџеј, топ модел

Шпанија

Ariadne Artiles – модел, дизајнер
John Cortacharena – топ модел

Белорусија

Marina Lynchuk – топ модел
Maxim Truhonovets – борач, атлетичар

Индија

Vidisha Shrivastava – актерка
Nitin Chauhan – модел, актер

No comments

Powered by Blogger.