Google Maps откриле страшна глетка: Сите мислеле дека станува збор за група луѓе, а тогаш погледнале малку подобро

Пишува: Точка

Многумина користат "Google Maps" за да гледаат далечени делови од светот, па така на едно поле во Финска било пронајдено нешто што на прв поглед личи на група луѓе.

Сепак, кога ќе се погледне од малку поблиску, се гледа дека станува збор за плашила кои припаѓаат на инсталацијата "Silent People".
A post shared by Tiina Inkeroinen (@inketii) on 
"Групата се состои од неколку илјади фигури кои дефинитивно се најстрашно изгледаат наутро, додека во полумрак во магла се доближувате до нив со моторно возило", се наведува на популарниот туристички сајт TripAdvisor.
A post shared by Ritva Huttunen (@the_silent_people) on 
"Сепак, како минува денот и сончевата светлина е посилна, фигурите стануваат поживописни. Кога ветерот дува, делува како плашилата да играат", пишува на сајтот.
Инсталацијата е дело на уметничката Реиџо Кале, а поставена е во 1994. година.

No comments

Powered by Blogger.