Емотивна порака за Тоше Проески преку дел од насловите на неговите песни

И десет години „по тебе“ „солзи прават златен прстен“. „Го молам ноќва небото“ да ми те врати.

Пишува: Црнобело

„Слушаш ли“? Tи си „Синот Божји“ што никој од нас не може да го преболи.

Болката по тебе е „игри без граници“ што ми прават „громови на душа“. „Ангел си ти“, но сепак мојот „немир“ не е „илузија“. „Јас не сум виновен“ што не можам да те заборавам. „По тебе“ „душа остана“, а секоја соба е „соба за тага“.

„Некаде во ноќта“ се прашувам дали животот е „руски рулет“ и правам нови „рани на усните“. „Велам лејди“ кон оваа полна „студена“ „месечина“ и ѝ порачувам „излажи ме уште еднаш“ „најдрага моја“ дека животот е фер.

„Ако ме погледнеш во очи“ месечино, ќе сфатиш дека „местото на злосторот“ нема да го заборавам и неговата „цреша“ нема да ја заборавам и него нема да го заборавам.

Дозволи ми „во коси да ти спијам“ вечерва „тајно моја“, но нека знае, „малечка“, дека тој нема да биде заборавен.

No comments

Powered by Blogger.