Денес ќе ве кренам во воздух, гадови: Даниел од Србија на Фејсбук во живо пренесувал напад на полицијата, по што бил убиен!

Пишува: Точка

Полицијата во Краљево спречила крвав масакр на бомбаш, кој се заканувал дека ќе крене се во воздух, а целата драма ја пренесувал во живо на Фејсбук.

Бомбашот од Краљево во живо ја пренесувал драмата која се одвивала вчера во неговата куќа, но и во неговата глава претходните денови. Секојдневно објавувал закани до полицјата, користејќи најтешки навредливи зборови, со порака дека ќе им се одмазди што го ставиле во затвор 10 години! Вчера влегол во куќата, во која имало околу 10 луѓе, меѓу кои и едно бебе, и тргнал да активира бомба. Полицијата го спречила и го застрелала за да спречи поголемо крвопролевање.

Вчера, во околу 18 часот, на својот профил на Фејсбук напишал:

"Вчера ja опколија целата станица. Се ислашија пи*ките дека ќе дојдам. Ќе дојдам хомоси, само нема да ме видите кога ќе пријдам. За вас сум дух. Дух што ќе ве разнесе. Ни војска ни тенкови нема да ви помогнат. Ги враќам 90-тите назад. 90-тите не се умрени", напишал тој.
Еден час претходно, го објавил ова:
Четириест минути по полноќ, на 26. септември, најавил посета на полицијата.
Ден претходно, во шест часот наутро, се заканувал дека ќе ги крене во воздух.
Истиот ден во раните утрински часови го оставил статусот:

No comments

Powered by Blogger.