Во Босна и Херцеговина направен најголемиот бурек кој го држи рекордот во Гинисовата книга

Минатиот месец Хрватска го постави рекордот за најголемата сарма, кога беше направена сарма од 1320 метри, а сега во Босна и Херцеговина се постави нов рекорд.

Пишува: Црнобело

Во Тузла беше направен најголемиот бурек со месо.Тестото било долго 1500 метри, дијаметарот бил 6 метри, а биле искористени 650 килограми мелено месо.Потребни биле 14 лица за да го подготват.

No comments

Powered by Blogger.