Опасни комбинации на апчиња и алкохол

Во сезоната на настинки, дури и да сме на одредена терапија, знаеме да си дадеме слободен ден за алкохол, посебно ако се работи за викенд.

Пишува: Црнобело

Но, доколку веќе решавате да не бидете послушни со побрзото оздравување, бидете добро информирани да не си направите уште поголема штета.

Овие 6 комбинации на алкохол и апчиња се опасни и може да завршите со непријатни „изненадувања“. Затоа, внимателно.


Во овој случај мамурлакот може да биде екстремно влошен и проследен со повраќање.Ризикувате оваа комбинација буквално да го изгори црниот дроб.По неколку часа, ќе го постигнете спротивниот ефект – зголемен притисок.Ќе почувствувате пад на енергијата, вртоглавици и поспаност.Ризикувате да си предизвикате болки во мускулите и целото тело.Големи се шансите да изгубите свест, видот да ви се затемни, па дури и да западнете во краткотрајна кома.

No comments

Powered by Blogger.