7 постапки кои не смее да си ги дозволите во љубовните кавги

Лесно е да ја повредиме саканата личност, без оглед дали тоа е свесно или несвесно. Затоа важно е за време на кавгите да имате одредени правила кон кои ќе се придржувате.

Пишува: Црнобело

Кавгите и расправиите се сосема нормална појава, но овие 7 постапки дефинитивно не се.

1. Не ги вклучувајте другите членови од семејството во вашите кавги.


2. Избегнувајте насилство во било каков облик.


3. Не мешајте „баби и жаби“.


4. Никогаш не се заканувајте со разделба или развод.


5. Никогаш не ја напуштајте просторијата среде кавга.


6. Не спијте одвоено.


7. Никогаш не ги решавајте проблемите во јавност.

No comments

Powered by Blogger.