10 работи кои смее да ги прави само кралицата Елизабета II

Кралицата Елизабета II е позната ширум светот како едноставен и достоен монарх. Поради нејзината титула, има многу привилегии и таа има право да не почитува одредени закони, а следните 10 се едни од најинтересните.

Пишува: Точка

1. За неа не постои ограничена брзина

2. Не ѝ потребна возачка дозвола

3. Може да патува без пасош

4. Не мора да објави ниту една информација доколку не сака

5. Не плаќа такса

6. Може да започне војна

7. Никој не може да ја тужи

8. Има право да одземе чие било дете (Таа е официјален заштитник на сите дец во Велика Британија, но никогаш не го искористила ова право)

9. Има право да уништи имот на било кого

10. Може да го прекрши било кој закон

No comments

Powered by Blogger.