ВИДЕО: Jа свиткаа рампата на Клинички за да влезe возило на итната помош

Пишува: Точка

На видеомрежата Youtube e објавено видео од кое се гледа како обезбедувањто на Клиничкиот центар во Скопје брзо реагираше откако се блокира системот за отворање на рампата за паркингот за да може да влезе возило на брзата помош.

Човекот од обезбедувањето кога виде дека возилото на брзата помош не може да влезе сметаше дека е неопходно да ја скрши рампата со цел да спаси живот.
На Клиниката, наместо на посебен и секогаш слободен влез, возилата на Брза помош влегуваат со сите возила што речиси секогаш резултира со чекање во колона.

No comments

Powered by Blogger.