iPhone Edition, iPhone 8 и iPhone 8 Plus се новите iPhone модели?

Само 10 дена пред официјалното претставување, Apple ги промени имињата на новите iPhone модели?

Според новите гласини, iPhone моделите ќе бидат познати како iPhone 8 (новата верзија на iPhone 7), iPhone 8 Plus (новата ерзија на iPhone 7 Plus) и iPhone Edition (моделот за десетгодишнината).

iPhone Edition ќе биде првиот Applе модел кој ќе доаѓа со OLED панел и edge-to-edge екран. Наместо Touch ID, ќе има 3D систем за препознавање на ликот и отклучување на телефонот. Ќе работи на A11 и ќе доаѓа со безжично полнење.


Цената на iPhone Edition ќе биде меѓу 1000 и 1400 долари.

No comments

Powered by Blogger.