Најмалата човечка скулптура на светот според Гинисовата книга на рекорди!

Погледнете ја најмалата човечка скулптура на светот според Гинисовата книга на рекорди. Обемот на скулптури создадени од Џонти Хервиц е приближно еднаков на износот на растот на вашите нокти на секои 5 или 6 часа.

Пишува: Точкa
Со димензии од околу 80 x100 x 20 микрони, еве како скулптурата се споредува со човечката коса.
Сликата подолу е процесот на снимање на она што наскоро ќе стани 3Д модел. Сите камери одеднаш се испуштаа, фаќајќи го лицето од секој агол. Потоа, фотографиите се “зашиени” заедно со користење на софтвер кој произведува 3Д модел со 3Д принтер.

Скулптурата беше отпечатена во Карлсруе, Нано Микро - фонд. Авторот вели: “Структурата е создадена со новата технологија за 3Д печатење или техниката наречена мултифотонска литографија. На крајот на краиштата, овие дела се креираат со помош на физичкиот феномен на две апсорпции на фотон, кој буквално е создаден со Квантна физика”.

Фотографирањето на овие скулптури е голем предизвик, скенирањето се врши со помош на електронски микроскоп, каде што тимот ги анализира и фотографира нано скулптурите. Погледнете го процесот на целата постапка:


No comments

Powered by Blogger.