Галерија од слики кои покажуваат колку навистина е страшен ураганот Ирма

Пишува: Точка

Погледнете преку слики колку навистина е страшен и лош овој ураган, колкав ризик и колкава штета може да нанесе, а се напоменува дека ураганот не е завршен.

Ураганот Ирма е се уште најголем, најсилен и потенцијално повеќе фатален отколку Харви - и се уште не е готово. Ирма ги нападна Карибите и неколку северни држави и ги остави во криза , уништувајќи 95 % од Св Мартин, Барбуда и други острови. Милиони луѓе се оставени без дома, без вода, електрична енергија и телефони, а најмалку 10 се мртви. Бахамите и Куба се подготвуваат за сличен импакт исто како и Флорида која моментално е евакуирана.

No comments

Powered by Blogger.