Ураганот Ирма се повеќе се заканува од град во град

Пишува: Точка

Категорија 4 за ураганот Ирма, станува се посилен и само неколку часови ги делат жителите од оваа непогода. Гувернерот на Флорида изјави дека останува малку време и сите да се засолнат на побезбедни места.Ураганот Ирма се очекува да ја нападне Флорида почнувајќи од денес. Бура од бранови, деструктивни ветрови, поплави од дожд, дури се очекува и појава од торндадо. Овие временски непогоди ќе се прошират на северниот дел од Југоистокот до понеделник и вторник. Овој ураган ќе направи огромна штета и катастрофа во Флорида со удари кои се протегаат северно од Грузија, Тенеси, делови од Каролина и Алабама. Жителите се евакуирани колку што може повеќе и се очекува секој момент ураганот да нападне. Моментално Ирма е во 4 - та категорија и е само на неколку часа од ударот кон Флорида. 57 години се немало случено ваква катастрофа и сите стравуваат од тоа што ќе се случува. Подолу може да ја погледнете мапата на која се прикажани кои потенцијални градови ќе бидат жртви на овој ураган.

No comments

Powered by Blogger.