Полицијата упаднала во станот на монструмот од Барселона: Тоа што го виделе таму ги запрепастило

Пишува: Точка

Полицијата во Шпанија ден по нападот во Барселона, во кој настрадале 14, а биле повредени повеќе од 1000 луѓе, влегла во станот на главниот осомничен, 17-годишниот Муса Укабир.

Во семејниот стан во кој живеел, полицијата затекнала огромен неред, садови, лонци и пластични кутии расфрлени по кујната.
Слична била ситуацијата и во спалната соба. На креветот имало многу покривачи, перници и разни работи.
Мебелот бил преместен во дневната соба на станот на приземјето.
Неговиот брат, Друс Укабир, кој во прв момент бил означен како напаѓач и чии документи биле пронајдени во комбето, се предал на полицијата во градот Рипол, северно од Барселона.

No comments

Powered by Blogger.