Секунда од катастрофа: Туристи снимиле како канадер зема вода, а потоа со крило го крши јарболот на нивниот брод

Пишува: Точка

Земајќи вода од реката Роне, канадерот го пресекол јарболот на брод кај Валабрегуеса.

Северозападно од Марсеј, канадерите пред очите на туристите земале вода од реката Роне. Почнале да полетуваат. Првиот авион полетал без проблем, додека другиот почнал загрижувачки да се доближува до речниот брод, па со левото крило удрил во јарболот.

Канадерот сепак успешно полетал од реката, а на бродот во кој удрил немало повредени.

"Крилото на авионот е оштетено ќе биде надвор од употреба неколку седмици. Оштетени се и два брода, но за среќа без повредени. Пилотите кои управувале со авионите се искусни и добро го познаваат овој дел од реката. Успеаја да долетаат до базата во Нинес. Пилотот и копилотот се шокирани и суспендирани за да им се помогне. Ќе ги прегледа лекар за да се увериме дека можат да летаат", стои во соопштението од цивилната заштита.

No comments

Powered by Blogger.