Враќање во минатото - редизајнирани постери од Југославија

Пишува: Точка

Навистина се забележува колку луѓето не можат да го заборават времето на Тито и условите за живот кои ги нудеше Југославија. Уште еден добар пример се овие слики кои дефинитивно ќе ве навратат на Титовото време и ќе стави насмевка на вашето лице.

Анонимен маж инспириран од широкиот спектар на брендови и компании од поранешна Југославија ќе ви ги пробуди прекрасните спомени од минатото. Тој вели “Како сум можел да заборавам да го редизајнирам ова лого”?. Југославија се состоеше од шест земји и две автономни покраини. Различноста во културите, обичаите и традициите ја направија оваа земја да биде уникатна и да создаде многу уметнички дела и идеи. Поранешниот дизајн може се уште да биде препознаен и останал еден од најдобрите на Балканскиот полуостров. Уживајте!


No comments

Powered by Blogger.