Кога квалитетната реклама е на вистинското место...

Светот на маркетингот е брутален, бидејќи рекламата го прави или уништува производот.

Пишува: ЦрноБело

Изгледа дека најдобрите реклами содржат малку хумор во себе и дефинитивно се поврзуваат на некој начин со луѓето и човековата природа.

Креаторите на овие 15 реклами се нескромно кажано – генијалци. Доколку се сомневате, погледнете ги и уверете се во маркетинг способностите на луѓето кои умеат да им продадат мраз на Ескимите:

Нивеа - Збогум целулит


Рок радио - Земете ја вашата бесплатна невидлива гитара за соло


Балет приватни часови


Капсули за намалување обем и тежина


Бавариа пиво во книга со алегоричен наслов „Мажите се од Барс (наместо Марс), жените од Венера


Мондо шпагети


Најава за филмот Супермен


Панасоник тример за нос


Најава за Симпсонови


3М безбедносно непробојно стакло


Полско пиво Tyskie


МекДоналдс пешачки премин


Дентални импланти


Вести на BBC


Кампања за погрешна работа која ве убива

No comments

Powered by Blogger.