Сите што имаат iPhone, веднаш да го апдејтуваат iOSСите iPhone корисници се во опасност поради опасен хакерски напад во iOS. Следствено на тоа Apple објави безбедносна надградба за оперативниот систем и затоа ги советува сите корисници итно да го надградат својот iOS . Хакерите преземаат контрола над iPhone-те преку WiFi мрежата, при што, ако ја инсталирате надградбата, ќе бидете вон опасност.Најзагрозени телефони биле сите модели од iPhone 5 do iPhone 7, iPad 4 и поновите серии и iPod 6. Новата iOS 10.3.3 закрпа содржи и многу други поправки за пропустите во апликациите за контакти, пораки, прелистувачот Safari и системот за известување.


Аналитичарите откриваат дека преку WiFi чипот хакерите пристапуваат кон телефоните од други локации, во моментот кога со телефонот барате WiFi сигнал за поврзување. Се разбира, ова е само уште еден обид на хакерите да ги зграпчат личните податоци на корисниците. За среќа,

No comments

Powered by Blogger.