Автомобили летале на сите страни: Автобус останал без сопирачки, газел сè пред себе!

Пишува: Точка

Снимката забележана со камера од еден од автомобилите, покажува страшна сообраќајна несреќа која се случила во Сеул, главниот град на Јужна Кореја.

Во оваа несреќа загинале две лица, а 17 биле повредени.
Главниот актер на несреќата е автобус, кој во полна брзина налетал на колона автомобили на автопат. 

Автомобилите летале на сите страни, а еден од автомобилите останал под тркалата на автобусот - од него останало само метал и пластика.

Списокот на можни причини за оваа несреќа е голем.

Некои медиуми велат дека на автобусот му откажал системот за кочење.

No comments

Powered by Blogger.