Некогаш ИСИС вака ги убиваше своите противници, а денес нивните преостанати борци ги "чистат" на идентичен, бизарен начин!

Пишува: Точка

Ги убиваат по точно утврдена процедура...

Морничавото видео кое се појави на социјалните мрежи на кое се гледаат 18 борци на Исламската држава клекнати, во портокалово одело и со превез преку очи, додека егзекуторите се подготвуваат да извршат масовно убиство.Убиците можат да се видат како се шетаат околу заробените, како им наредуваат и се распоредуваат зад нивен грб.

Поради вознемирувачката содржина самиот момент на егзекуција тука не може да се види, но може да се најде на интернет.
Ова е само уште едно во низата масовни убиства на борците на Исламската држава, кои зачестија откако се зголемија тензиите помеѓу ИСИС и либиските сили во Бенгази, кои прогласија ослободување на источниот дел од градот.

На снимката може да се види како човек облечен во црно им ја чита на заробениците "пресудата" од парче хартија. Потоа процедурата на индивидуална егзекуција се повторува 18 пати.

Тамошните медиуми ја пренесуваат информацијата дека се верува дека командантот на источните Саика сили "Достоинство на Махмуд Ал-Верфалија", дел од Либиската национална војска, е одговорен за овој масакр, пишува Daily Mail.

No comments

Powered by Blogger.