Посетителите на фестивалот на психоделична музика кај Слуња се забавуваат и лудуваат без градници

Пишува: Точка

Во Слуња се одржува фестивалот на психоделична музика, Моменто Дементо.

Фестивалот го посетуваат околу шест илјади посетители од целиот свет кои уживаат во недопрената природа покрај Мрезница, забавувајќи се на музиката на светските Ди-Џеи.Mo:Dem фест се одржува од 24-ти до 30-ти јули.

"Ние сме многу среќни да објавиме дека ја имавме таа чест фестивалот да го отворат женски уметнички. Како што ние гледаме на работите, родовата еднаквост е најмногу изразена на електронската музичка сцена и нас тоа премногу не радува" ... изјавуваат од организацијата на фестивалот.

Mo:Dem, домот на Dark Progressive, Psy Bass, Dub, Breaks, Techno, Glitch и други различни стилови на музика.


No comments

Powered by Blogger.