Јајцата “на око” целиот живот ги подготвувате погрешно: Додадете им само едно нешто и ќе се воодушевите!

Пишува: Точка

Овој трик не бара ниту време, ниту труд, а ви гарантира совршени јајца подготвени “на око”.

И не само што не бара време, туку всушност и го заштедува вашето време, бидејќи не мора да стоите покрај тавчето и да чекате добар момент за да го превртите јајцето, туку наместо тоа, може да правите нешто друго.

А се' што треба да направите е јајцето да го ставите во тавчето и да почекате околу две минути додека долната страна да се пропржи, а потоа сипете отприлика една лажица вода и веднаш затворете го тавчето. Пареата ќе го свари јајцето на врвот и за неколку минути тоа ќе биде совршено!

Погледнете и обидете се и сами токму при подготовката на следниот појадок:

No comments

Powered by Blogger.