Погледнете како денес изгледаат италијанските Алпи: Луцифер зад себе остави пустош...

Пишува: Точка

Снимките од италијанските Алпи направени со дрон го покажуваат драматичното влијание на топлотниот бран „Луцифер“ кој што го погоди европскиот континент.

Опасниот топлотен бран посебно ја погоди централна и југоисточна Европа, горештините добро се уште ги чувствуваме и во Македонија, а Луцифер својата сила најдобро ја демонстрираше на италијанските Алпи.

Погледнете како топлотниот бран го истопи глечерот на Алпите и буквално ги збриша снежните падини.

No comments

Powered by Blogger.