Apple најави нови емотикони до крајот на годината

Доколку ви станаа досадни досегашните емотикони, не се секирајте – Apple објави новитети и на ова поле.Серијата на нови емотикони стига на сите iPhone, iPad, Mac и други уреди оваа година.

Меѓу новите емотикони се наоѓа жена со марама, забраден маж, но и жена која дои.

Новите смајли ги креирала непрофитна група Unicode Consortium, кои ја сочинуваат волонтери од технолошки компании кои заеднички одлучуваат кој ќе влезе во потесниот круг.

No comments

Powered by Blogger.