8 работи кои докажуваат дека „новите“ трендови се само добро заборавени стари трендови

Се чини дека по одредено време, луѓето и светот многу се менуваат, но тоа е само делумно вистина.Ова не може да го тврдиме буквално за сѐ. Луѓето уште се сакаат и се среќни или тажни, тие работат и спортуваат, создаваат семејства и се забавуваат.

Многу работи остануваат исти, а помеѓу нив се и некои „трендови“ за кои мислиме дека се нови, а всушност се само добра копија на старите кои одамна се заборавени.

11 докази за тоа дека некои работи се многу постари отколку што замислувате:
Ако мислите дека технологијата нѐ прави антисоцијални, поледнете го оваСекогаш сме наоѓале нешто со што ќе се занимаваме и ќе ја победиме досадатаДури и селфито не е измислено во 2000-тите годиниИ „прчењето“ на усните е тренд од нашите предциМодата исто така не се променила многу – испрчените делови од телото биле во мода во 19-ти векПолитичарите се менуваат, но изразот на лицето на избраните кандидати и на оние кои заминуваат – никогашНе менуваат ниту модните детали кои членовите на кралските семејства сакаат да ги носатСевкупно, човештвото не се променило многу од времето на Древен Египет, бидејќи сѐ уште комуницираме со симболи

No comments

Powered by Blogger.