Samsung откри зашто iPhone 8 ќе биде најпопуларниот и најголемиот телефон досега!

iPhone 8, чие претставување е закажано во септември, ќе биде најголемиот телефон досега, според изјавите на Samsung...Apple напорно работи на iPhone 8, телефонот кој е зборуван како најреволуционерниот уред досега на компанијата. Смартфонот ќе биде најавен на десетгодишнината од претставувањето на првиот iPhone, што е и една од причините за големата возбудата и очекувања кај Apple фановите.Како што сите знаеме, Samusng е задолжен за производството на OLED панелите за екраните на iPhone 8. Но, сега се зборува дека Samsung Galaxy отвори сосема нова фабрика, која ќе биде целосно фокусирана на производството на панелите, со цел да ги исполни очекувањата на Apple и да достави доволно дисплеи. Samsung вложи околу 15.41 милијарди во процесот и произведува околу 270 000 панели месечно.

Нас ни звучи дека Apple и Samsung припремаат нешто големо, што мислите вие? :)

No comments

Powered by Blogger.