Jindalle 3: Претставен нов севернокорејски смартфон

Севернокорејската компанија Mangyongdae Information Technology Corporation претстави нов смартфон наречен Jindallae 3.На прв поглед уредот е многу сличен со смартфоните на Apple и Samsung, но од Северна Кореја велат дека станува збор за домашно дизајниран уред со домашни апликации.Засега не се познати неговите спецификации, но е соопштено дека е повеќенаменски уред со различни апликации потребни во секојдневниот живот. Достапен е во црна и бела варијанта, а користи модифицирана верзија на Android или Red Star OS.

No comments

Powered by Blogger.