Стела Мекартни ги спасува океаните преку модата

Новите модни парчиња на Стела Мекартни ќе бидат изработени од нов материјал произведен од отпадот во океаните. Нејзиниот вегански бренд ќе работи со овој материјал со цел да ги исчисти океаните од отпад.Мекартни и организацијата Parley се здружиле во заедничката цел да ја покренат свеста на светот за она што им се случува на океаните и колку се тие загадени.The oceans are dying. We’re joining @parleyxxx in the movement to make peace with our life support system. Stay tuned this .
Тие создале ткаенина и коноп од пластичниот отпад нешто налик рибарски конец кој ќе се користи во модната индустрија, а Мекартни и Adidas исто така ќе прават патики со материјали од компанијата Parley.

No comments

Powered by Blogger.