„Њујорк тајмс“: Брнабиќ – напредок на геј правата во Србија


„Њујорк тајмс“: БКога претседателот на Србија Александар Вучиќ објави дека за мандатар ја именува 41-годишната Ана Брнабиќ, ја запали Србија, но и набљудувачите од страна, пишува „Њујорк тајмс“.

Според весникот, Брнабиќ, која во политика влезе минатата година, би можела да стане првата жена и првата отворено геј личност на местото премиер во Србија. Со нејзиното именување, „Њујорк“ проценува дека Вучиќ, можеби настојува да ги намали грижите додека Србија се движи кон членство во ЕУ, а продолжува да биде срдечен со Русија и ја засилува српската војска.
„Њујорк тајмс“ наведува и дека на Српската напредна партија и е потрбно 126 пратеници за именување нов премиер. Опозициските пратеници, во земја, како што тврди њујоркшкиот весник, каде половина луѓе сметаат дека хомосексуалноста е болест, не се подготвени да ја поддржат Брнабиќ.рнабиќ – напредок на геј правата во Србија

No comments

Powered by Blogger.