За влакно избегната стравична авионска несреќа поради суеверна баба (80): Пред полетување направила нешто навистина недопустливо!

Пишува: Точка

Доколку не би биел извадени, би можела да се случи голема авионска несреќа.

Стара кинескиња тргнала да полета од аеродромот Пудонг во Шангај, но пред полетувањето, поради суеверие, успеала да го расипе авионот и да го одложи летот за неколку часа.

Жената идентификувана само како Чи (80) пред полетувањето "за среќа" фрлила неколку железни парички во моторот на авионот.За среќа, некој од екипажот на авионот го забележал ова па веднаш ги повикал механичарите кои ги извадиле 9-те железни парички од моторот на авионот.

Доколку не би биле извадени, на сите патници на овој лет им се заканувала страшна авионска несреќа. Авионот наместо во 12:40 полетал дури во 16:50 часот, пренесува BBC.    No comments

    Powered by Blogger.