Топ 10 Android-смартфони за 2017 година


Додека корисничко општество создаде познат култ кон смартфоните на Apple, многу други производители нудат уреди кои со ништо не отстапуваат од ајфоните.

Во планот на цената тие се наоѓаат дури повеќе корисни. Во последно време со производите на Apple се натпреваруваат не само смартфоните на водечки компании како Samsung и LG, но и уреди од кинески производители.
Експертите од технолошкиот портал Techradar.com публикуваа список со топ 10 на најдобрие смартфони на 2017 година врз основа на оперативниот систем Android. Како што забележуваат авторите на рејтингот, во него сев сите врвни производители.

Во текот на листата се отчитани карактеристиките: изглед, модернизација на оперативниот систем, перформанси, а исто така и многу други важни за корисниците на податоци.

На прво место е предводникот Samsung Galaxy S8. Него го фалат за квалитативниот приказ, највисоката моќност и иновативнатаконструкција. Единствениот минус е високата цена, споредлива со вредноста на ајфон.

На второ место е “убиецот на предводник” од Кина – OnePlus 5.

Третото место го зазема повторно производ на Samsung – Galaxy S8 Plus.

На четвртата позиција е Мото Z, кој експертите го дефинираат како “можно најтенкиот паметен телефон на светот”.

На петтото место е Sony Xperia XZ Premium, чие најголемо достоинство е 4K-екранот.

На шестото место гледаме HTC U11 кој нуди една од најдобрите камери на 2017 година

Седми е Lenovo P2 – тој добива признание за најниска цена.

На осмото место е Google Pixel, кој е определен како идеален телефон за корисниците на Android-Smartphones.

Деветтата позиција е за Мото Z Play – негова основно предност е релативно ниска цена.

Првите десет се затвора од LG G6 – тој може да се пофали со водноотпорноста и голем екран.

No comments

Powered by Blogger.