Што подготвува Boeing со американската војска?


Boeing работи на нов проект со американската војска, производство на вселенски брод. DARPA ќе вложи околу 145 милиони долари во ова летало, а засега Boeing не открива многу детали.

Тоа што се знае дека бродот е наречен Phantom Express и ќе се лансира како ракета. На Земјата би се враќал и би слетувал како обичен авион.

No comments

Powered by Blogger.