Соседите на терористот: Делуваше пријателски, беше кул...Имаше жена и деца, но се виде дека кај нас нешто му пречи

Пишува: Точка

Една жителка на Баркинг, каде вчера попладне во тек била полициска акција, рекла дека го препознала напаѓачот од фотографиите, кој бил убиен на Бороу, како и дека бил нејзини сосед.

Дека нејзините сомнежи се овистиниле сфатила кога видела дека полицијата го фотографира неговиот автомобил, марка "Peugeot".

"Сфатив дека е тој. Изненадена сум. Сите тука имаме деца и работни места. Никогаш не помисливме дека некој од нашите соседи би можел да направи нешто такво. Го гледав секоја вечер. Имаше жена и дете и ги оставаше пред куќата додека бараше место за паркинг", рекла таа.Како што рекла, никогаш не разговарал со сопругата пред соседите.

"Само го знаев како човек кој секогаш доаѓа во одредено време и ги остава жената и децата во близина на влезната врата и заминува. Никогаш не се паркираше каде што требаше да се паркира. Ретко гледаше во нас, а дури и кога гледаше делуваше како нешто да му пречи, како да се прашуваше - "Што прават жени на улица во ова време во ноќта"", вели станарката од Баркинг.Како што рекла, носел традиционална исламска облека, а неговата сопруга носела бурка.

"Се облекуваше според својата религија, како и неговата сопруга. Претходно носеше брада, долга облека, некогаш бела, некогаш темна", рекла неговата сосетка.Фурган Нави, кој живее во Баркинг, каде во тек е полициска акција, рекол дека го препознал својот сосед како еден од напаѓачите кои лежеле мртви на Бороу.

"Живееше тука со жената и двете деца околу три години. Делуваше пријателски настроен иако не го познавав лично", рекол Нави.
Друг сосед изјавил дека го видел пред два дена.

"Делуваше пријателски, дури и кул. Сакаше да си игра со децата. Имаше помеѓу 20 и 30 години", рекол тој.

No comments

Powered by Blogger.