Најевтините градови за живеење покрај море


Дали некогаш сте помислиле да оставите сѐ и да побегнете од натрупаните градови за да живеете покрај море? Тој сон можеби и не е така далечен. Веб-страницата Thrillist направи избор на градови ширум светот што излегуваат на море, а не се изгор скапи за живеење.

Пресметката за месечните трошоци за живот е направена со средни вредности за трошоци за живеење во соработка и консултација со Numbeo и Nomad List.

Картахена, Колумбија: 1.200 евра месечни трошоци

Лас Палмас, Канарски острови, Шпанија: 1.400 евра месечни трошоци

Гранада, Никарагва: 1.200 евра месечни трошоци

Кох Фи Фи, Тајланд: 1.100 евра месечни трошоци

Сан Панчо, Мексико: 1.100 евра месечни трошоци

Лас Теренас, Доминиканска Република: 1.400 евра месечни трошоци

Глафпорт, Мисисипи: 2.200 евра месечни трошоци

Сплит, Хрватска: 1.400 евра месечни трошоци

Кангу, Бали: 500 до 900 евра месечни трошоци

Тагазут, Мароко: 1.350 евра месечни трошоци

Хои Ан, Виетнам: 550 до 1100 евра месечни трошоци

Алгарве, Португалија: 1.000 евра месечни трошоци

No comments

Powered by Blogger.