Татко направил ховеркрафт за својот син

Научникот од Минесота Пол Босвел сакал да направи играчка за својот син. Во време кога родителите вообичаено даваат многу пари за скапи играчки тој се одлучил на својот син да му подари ховеркрафт кој тој самиот го склопил.„Иако изгледа кул не би ви препорачал да се обидете да го направите“ изјави Босвел.
„Го направив ховеркрафтот бидејќи верував дека ќе биде побезеден од количка. Си мислев дека гумата ќе го одбиа од секаква површина, но не е така. Ховеркрафтот е мошне тежок за управување, а кога ќе се судри во нешто тоа го прави многу брзо. Затоа прицврстив јаже со цел да го заштитам син ми“.

No comments

Powered by Blogger.