Светски скандал: Еве како на државната телевизија во Саудиска Арабија ја прикажале Ангела Меркел

Пишува: Toчка

Меркел, како и некои други политичарки од Западот, не ставила хиџаб

Германската канцеларка Ангела Меркел претходниот викенд била во дипломатска посета на Саудиска Арабија, каде, меѓу другото, имала средба со кралот Салман.


За време на нивната средба, медиумите пренеле информација дека канцеларката не ја покрила косата со марама, односно дека, како и некои други политичарки од Западот, не ставила хиџаб.Меѓутоа, на државата телевизија во Саудиска Арабија, на Меркел и била цензурирана косата, за да не се гледа дека германската канцеларка не ставила хиџаб.

No comments

Powered by Blogger.