Што ако снема кислород на пет секунди?

100% ако го задржите здивот сите ќе издржите повеќе од една минута или 40 секунди, но сте се запрашале ли што ќе се случи со сиот свет ако снема кислород на 5 секунди?Сите кои се сончаат ќе изгорат, иако не ќе има ни плажи, ни песок ниту вода. Молекуларниот кислород ја штити вашата кожа од ултравиолетовите зраци.

Сите неопработени метали ќе се слеат во едно бидејѓи единственото нешто кое го спречува тоа е слој на оксидација.Денот ќе стане мрак поради недостатокот на честички кои ја одбиваат светлината.

Земјината кора ќе се распука на сметка на 45% од земјиштето кои ги сочинува кислородот.Светот ќе загуби 21% од воздушниот притисок што ќе катастрофално ќе се одрази на вашето здравје и сечие внатрешно уво ќе пукне.

Кислородот игра главна улога во сврзувањето на бетонот па секоја градба ќе стане прашина.

Водата ќе испари и по некое време ќе ја напушти земјата.

No comments

Powered by Blogger.