Гол даде, се дерат бе: Се слави и со задоцнет сигнал!

ПИШУВА: Toчка

Машкиот ракометен првак на Македонија, РК Вардар, ни приреди ноќ за паметење, испиша победничка страница во спортската историја во Македонија.

Вторпат Македонија се искачи на европскиот трон, петнаесет години по историската победа на ракометарките на Кометал Ѓорче Петров го добивме и машкиот европски ракометен првак.

Натпреварот се следеше во домовите, во кафулињата, а се крадеше и побрзиот сигнал на соседите…

Овие навивачи на Вардар ја прославија победата благодарение на комшијата.

No comments

Powered by Blogger.