Тежок е животот гејмерски

Многумина го поистоветуваат гејмањето со безделничење и зјаење во екранот, но да си гејмер и да се натпреваруваш во денешно време е како да креваш 100кг на bench десет пати на ден.Некојпат луѓето забораваат дека тоа е само спорт, но она кое никој не го знае е дека:

Про гејмерите тренираат како и секој спортист

Најдобрите гејмери се тинејџери

Гејмерите многу добро заработуваат, иако

Многу лесно се местат натпревари и

Расизмот е немилосрден, а

Гејмерките им пркосат на сите и кршат виртуелни кичми, за никој да не се ни обиде да каже дека девојчињата не ги бидува за гејмање.

Е-спортот е актуелен и носи голема заработувачка, па иако е во зачеток има голем простор за растење.

No comments

Powered by Blogger.