5 прекрасни места во светот кои изгледаат нереално

Секако дека вашиот одмор на плажа е совршен и никако не сакате да го пропуштите, но веќе знаете што точно да очекувате и не можете да се изненадите и да бидете нешто посебно воодушевени.Затоа, следниот пат кога ќе патувате, земете ги во предвид овие места кои мора да ги видите, за да верувате дека навистина постојат:
Розевото езеро, Австралија

Езерото не ја има секогаш оваа боја, но кога е обоено во розево, е една од најпрекрасните глетки кои сте ги виделе. Бојата е резултат на алги што го акумулираат црвениот пигмент - бета каротен.Кападокија, Турција

Ова место е преполно со воздушни балони. Од неодамна стана една од најпознатите Инстаграм локации за прекрасни фотки. Целиот простор е со необични облици на карпи и градби кои ги примамуваат туристите.Полиња со лаванда, Франција

Овие полиња ќе ве примамат засекогаш да останете во Франција. Погледот е како да сонувате и полето изгледа како да се протега до крајот на земјата.


Морската пештера Бенагил, Португалија

Тргнете на незаборавна прошетка покрај овој несекојдневен пејзаж, каде водата е кристално чиста и сина. Ја нарекуваат и пештера со отворен покрив, затоа што можете од секој дел на пештерата да го видите синото небо.


Кекенхоф парк, Холандија

Oва место, поради бојата на цвеќињата изгледа како да е најсреќното место на светот. Нема нешто што може повеќе да ве расположи од оваа колоритна глетка.

No comments

Powered by Blogger.