Mashambas, облакодер кој може да ги намали сиромаштијата и гладот во Африка

Полските дизајнери Павел Липински и Матеус Франковски претставија неверојатен концепт на облакодер кој би можел да биде од огромна корист во Афика.Проектот освои прво место на eVolo Skyscarper Competition, а победникот е од одбран од 444 други проекти.Победничката градба е замислена како решение за проблемите со гладот и сиромаштијата во одредени делови на Африка. Зградата може да послужи како фарма, едукативен центар и пазар.

No comments

Powered by Blogger.