Новиот iPhone нема да е претерано скап

Во септември apple треба да го претстави новиот iPhone и неговото купување нема да е невозможно спрема најновиете гласини.Новиот модел на телефон за 10-годишнината на iPhone треба да донесе низа хардверски подобрувања, а баш поради тоа се мислеше дека неговата цена ќе биде повеќе од 1000 долари.

UBS аналитичарите наведуваат дека цената сепак не би требало да е толку екстремна. Цената на основниот модел ќе има 64GB меморија и би изнесувал измеѓу 850 и 900 долари во САД, што е отприлика на ниво на цената на новиот Galaxy S8+. Исто така, моделот со 256GB би требало да чини од 950 до 1000 долари.

No comments

Powered by Blogger.