„Fate of the Furious“ со заработка од милијарди долари

Осмото продолжение на „Fast and Furious“ официјално достигна заработка поголема од милијарда долари и тоа 867,6 милиони долари на меѓународно ниво и 192,7 милиони на домашниот пазар.„Fate of the Furious“ веќе трет викенд е на врвот на бокс-офисот, викендов со заработка од 19,4 милиони долари. На второто место е премиерата на „How to be a Latin Lover“, со заработка од 12 милиони долари.

На третото место е премиерното прикажување на „Baahubali 2: The Conclusion“ со заработка од 10 милиони долари, а по него следи „The Circle“ со 9,3 милиони долари.

Ова е целосната листа:

1. The Fate of the Furious – 19,4 милиони долари

2. How to be a Latin Lover – 12

3. Baahubali 2: The Conclusion – 10,1

4. The Circle – 9,3

5. The Boss Baby – 9

6. Beauty and the Beast – 6,4

7. Going in Style – 3,5

8. Smurf: The Lost Village – 3,3

9. Gifted – 3,3

10. Unforgettable – 2,3 милиони долари.

No comments

Powered by Blogger.